De bezichtigingen gaan beginnen

Het is altijd weer spannend. Bezichtigingen. Uw huis staat te koop en bij iedere bezichtiging kan hem gaan worden. Hoe zorgt u dan voor een succesvolle bezichtiging? De makelaars van Hypodomus geven u de juiste tips!

Online

De allereerste klap die u kunt slaan is online en dan in het bijzonder het liefst bovenaan op Funda. Dat is immers de plek waar het eerst gezocht wordt naar nieuwe woningen. Zorg daarom dat uw woning er goed op staat. U besteedt altijd veel aandacht aan uw profiel op Facebook of LinkedIn, om er zo voordelig mogelijk op te staan. Waarom doet u dit dan niet voor uw woning? U wilt toch dat mensen uw woning aantrekkelijk vinden? Goede foto’s zijn daarom cruciaal. De juiste belichting, oog voor detail en kleine trucjes kunnen ervoor zorgen dat uw woning er online net even wat meer uitspringt dan die van de andere aanbieders. Hypodomus makelaars voorzien u graag van advies. Zo werken wij met gespecialiseerde fotografen en verkoopstylisten om uw woning in optima forma te kunnen presenteren. Foto’s, 360 graden foto’s, het correct inmeten, maar ook filmpjes, zijn van groot belang, maar kunnen niet zonder een aantrekkelijke beschrijving van de woning.

De buitenkant

En dan hebt u ze via internet weten te ‘lokken’ naar uw woning. Dan is de volgende fase de buitenkant. Een net gazon, gewassen ramen en een onkruidvrije oprit ogen toch net even wat lekkerder dan een verwaarloosde voortuin. Zorg dat de voordeur goed in de verf zit, het huisnummer recht hangt en de spinnenraggen aan de kozijnen zijn verwijderd. U wilt de potentiële koper van de woning toch niet afschrikken, maar juist een warm gevoel geven?

De binnenkant

Fase 2 is zonder kleerscheuren verlopen, de kijker treedt binnen. En het eerste wat ze doen is ruiken. Dat is nu eenmaal een instinct, daar kunnen we niets aan doen. Hoe cliché het ook klinkt, een appeltaart en koffie ruikt gewoon echt lekkerder dan de zweetsokken uit de sporttas die vanmorgen nog in de gang stond. Verras de potentiële koper met een opgeruimde en verzorgde woning. Een opgeruimd huis, staat voor een opgeruimde geest en dat geldt ook zeker voor de kijkers. Door troep en achterstalling onderhoud heen kijken doen we liever niet. We maken in ons brein liever ruimte voor mooie herinneringen aan de woning. Geef de bezoeker die.

Ruimte

Als laatste zijn we allemaal gek op voldoende opbergruimte. We verzamelen in de loop van de tijd nogal wat spullen en die willen we allemaal netjes kwijt, ook in een nieuwe woning. Weggooien vinden we moeilijk. Naast opbergruimte staat voldoende leefruimte ook altijd hoog op de wensenlijst. Creëer daarom ruimte in ieder vertrek. Schuif eens met wat meubels om te laten zien hoeveel ruimte het vertrek biedt en hoeveel bergruimte er daardoor ontstaat. Een schot in de roos.

Beschouw bezichtigingen als het matchen van nieuwe liefdes. U bent in dit geval cupido en kunt de liefde zelf een handje helpen door hier en daar uw pijlen op de juiste onderdelen te richten. Succes!

Wilt u meer weten over succesvolle bezichtigingen neem dan contact op met Hypodomus Makelaars uit Eindhoven op telefoonnummer 040-8200020 of bezoek onze website: http://www.hypodomus-eindhoven.nl
pexels-photo-323780.jpeg