HEEFT U ALWEER ACHTER HET NET GEVIST?

Makelaar-uit-eindhoven

Wij kunnen ervoor zorgen dat u deze keer wel de koper bent!

Voor de meeste starters op de woningmarkt is het niet gemakkelijk om aan een leuke woning te komen. De 28-jarige Nicole uit Eindhoven besloot op haar 27e dat het tijd werd om uit huis te gaan. Ze had echter niet verwacht dat het zo’n lijdensweg zou worden om aan een appartement te komen. Na een teleurstellende zoektocht woont ze in een peperduur huurappartementje in het centrum van Eindhoven.

JAARCONTRACT

Nicole wil een koopwoning. Een betaalbare. Dus nu ze weer een jaar verder is en een jaarcontract heeft gekregen van haar baas, gaat ze toch weer een poging wagen op de huizenmarkt. „Ik ga het proberen in de omliggende dorpen”, zegt Nicole. „Niet omdat ik terug wil, maar omdat de woningmarkt daar betaalbaar is. De kans om daar een huis onder de 175.000 euro te vinden, is groter dan in Eindhoven.

Heel veel zin om zich opnieuw in het ’huizen-wespennest’ te gaan zoeken, heeft Nicole eigenlijk niet. Maar iedere maand 800 euro huur betalen voor een bovenwoning, vindt deze woningzoeker toch wel veel. Kopen zou haar huidige maandlasten halveren. Haar eerste zoektocht viel Nicole vies tegen.

GEEN HYPOTHEEK

„Ik was 2 jaar aan het werk waarvan 1 jaar met een flexcontract bij een vast bedrijf. Iets wat tegenwoordig veel gebeurt.” Vol goede moed ging Nicole een gesprek aan met een hypotheekadviseur. „Overal op radio en televisie werd ermee geadverteerd dat je ook met een flexcontract een hypotheek kunt afsluiten. Viel dat even tegen! Ik heb bij verschillende instanties een gesprek gevoerd en bij allemaal werd ik al na een minuut de deur gewezen toen ze mijn contract zagen.”

Haar werd verteld dat je minimaal 3 jaar relevante werkervaring nodig hebt om op een flexcontract een vast inkomen te kunnen berekenen. „Aangezien ik 3 jaar geleden nog studeerde, kwam ik dus niet op een passend hypotheekbedrag uit.”

HANDDOEK IN DE RING

Nicole gooide de handdoek in de ring en besloot dan maar een poging op de huurmarkt te wagen. Ze wilde immers op zichzelf wonen. Haar eerste pogingen waren voor een sociale huurwoning in Eindhoven. Ze stond twee jaar ingeschreven. „In Eindhoven is de wachtlijst 6 tot 8 jaar. Dus dat kon ze wel vergeten. Ze stond gemiddeld als 500e op de lijst voor een woning waar ze op reageerde…….

INKOMENSEIS TE HOOG

Vervolgens dook ze de vrije sector in. „Maar daarbij moet je voldoen aan een bijna onmogelijke inkomenseis voor een starter. Stel je vindt een woning van 710 euro per maand, dan hebben ze een inkomenseis van soms wel 4 tot 5 keer de huur. Ze heeft meerdere huurverenigingen aangeschreven of er niet iets te regelen viel, maar helaas. Dat kon ze dus ook van haar lijstje strepen.”

Wat er dan nog overblijft, is huren van een particulier. „Extreem duur en snel vergeven”, zag Nicole. „En je inschrijven op deze particuliere verhuursites kost vaak ook nog eens geld. Bij eentje kostte het 30 euro en dan kon ze maar drie maanden kijken.” Belachelijk!!

PARTICULIERE HUUR

Facebook en Marktplaats struinde ze ook af en daar is het uiteindelijk gelukt. De huurbaas koos voor haar en dus werd Eindhoven haar nieuwe woonplaats. „Ze zocht expres in de omgeving van mijn werk. Ze dacht; als ik toch zoveel moet gaan betalen, dan maar dicht bij het werk om de reiskosten te beperken. Nu betaald ze voor een huisje van 50 vierkante meter ongeveer 800 euro inclusief per maand. Omdat kopen en sociaal huren niet mag of kan, word je bijna verplicht om als starter voor zo’n hoog bedrag te huren. Of tot je 35e thuis te blijven wonen.”

Maar daar is Nicole te zelfstandig voor. Ze heeft inmiddels een jaarcontract op zak, wat haar mogelijkheden tot kopen vergroot. Althans, dat hoopt ze. „Een koopwoning betekent een halvering van mijn huidige maandlasten. Het enige is dat ze geen eigen spaargeld kan inbrengen, omdat ze door de dure huurwoning amper iets overhoud. Daarom moet ze kijken naar een huis waar zo min mogelijk aan moet gebeuren. Verbouwingskosten mag je niet meer meenemen in de hypotheek.”

GESLAAGD!

Daarnaast zijn de meeste starterswoningen al van de markt voordat ze er überhaupt op komen, verzucht ze. Gelukkig was er hoop. Inmiddels heeft Nicole De hulp van NVM makelaar Hypodomus ingeschakeld. „De lijnen zijn erg kort en dit vergroot je kansen als koper op de markt. Daarnaast brengt de makelaar een enorme bak aan kennis met zich mee die ervoor zorgt dat je de roze bril afzet en geen overhaast beslissingen maakt waar je later spijt van krijgt.” Waarom is het nu wel gelukt zul je je afvragen? Nou de makelaar van Hypodomus biedt de verkoper meer zekerheid omdat ze garanderen dat Nicole een goede koper was, gecheckt door hun eigen hypotheekadviseur. Dat was voor de verkoper de druppel om voor haar als koper te gaan.

Uiteraard zijn er nog veel meer redenen om juist nu een NVM makelaar in te schakelen bij de aankoop van een woning, weten wat?

Ga naar: www.hypodomus-eindhoven.nl/aankoopmakelaar-eindhoven/

 

makelaar-Eindhoven-Hypodomus-verkoop-aankoop